$type=slider$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

Het terras vroeger en nu. Van dakterrassen in het Babylonische rijk tot nu



Het terras als een ruimte in de openlucht, is geen uitvinding van onze moderne tijd. Terrassen bestaan al van voor onze tijdrekening. De meest bekende zijn die van de hangende tuinen van Babylon. In het oude Babylonische rijk werden trapsgewijze dakterrassen gebouwd waardoor de beroemde ‘hangende tuinen’ ontstonden. Die zijn al lang verdwenen, maar ze werden vroeger als een van de zeven wereldwonderen bestempeld.
Het zou duren tot de tijd van de Belle Epoque in Frankrijk vooraleer terrassen algemeen gezien worden als een plaats om samen te komen en te genieten van de zon en het mooie weer, van eten en drinken en vooral: van mekaars gezelschap.
De algemene functie van een terras is tot op de dag van vandaag niet veranderd. Overal ter wereld worden op publieke plaatsen terrassen aangelegd. Het is een toeristische attractie geworden om in een vreemde stad te gaan flaneren en een “terrasje te gaan doen”, zeker als het goed weer daarvoor uitnodigt. Het is dan ook zeer begrijpelijk dat men zo’n leuke bezigheid ook wil voortzetten wanneer men terug in eigen land is. Maar... daar is een maar bij. Er is de verplaatsing naar dat terrasje, men moet zich toch wat opkleden, men moet er naartoe rijden of gaan, het is overbevolkt, men kan er niet over alles praten, ...
Het is dan ook logisch dat meer en meer mensen een terras laten aanleggen in hun tuin of veranda, vlak bij hun huis. Voordeel: men kan er op om even welk moment naartoe, men richt het zelf in zoals men wil, men met zich geen zorgen maken over kledij, men eet en drinkt wat men wil (en hoeveel...)

Het is duidelijk dat de terrascultuur: het “terrasje(s) doen” zich heeft uitgebreid naar de privé- sector. Dat houdt ook in dat, met de verandering van het “gebruik” van het terras, ook het ontwerp en de gebruikte materialen verandert. We zien ook een verandering in de aanpak van het aanleggen van dat terras. De keuze van het materiaal, evenals de aansluiting met het huis zijn een belangrijke factor geworden bij de aanleg. Waar vroeger genoegen genomen werd met een betonnen plaat, desnoods wat afgewerkt met straat- of cementstenen, is men geleidelijk aan overgestapt naar stenen van betere kwaliteit zoals marmer of andere natuurstenen. Ook werd gebruik gemaakt van inlandse houtsoorten zoals den, lariks of douglas voor uitgewerkte houten constructies, waarmee tegemoet werd gekomen aan de vraag naar meer sfeer en warmte, zonder daarbij in te boeten op “klasse”.
Die houtsoorten waren wel in voldoende mate beschikbaar, maar voldeden niet altijd aan de vraag om grote duurzaamheid en “lang leven”. Daarvoor was het wachten op de invoer van tropische hardhout zoals Bankirai, Ipe, Padoek, Itauba en andere, die bekend staan om hun hardheid, maar ook omwille van hun schoonheid, kwaliteit en duurzaamheid. En zo was de tijd aangebroken voor de houten luxe-terrassen die kunnen aansluiten zowel bij het huis, de tuin, het appartement, als bij het zwembad.

Hebt u zin of inspiratie om ook een hardhouten terras te laten aanleggen, kan u terecht bij Bankiraiterras.be voor professioneel advies en een creatieve aanpak.

Bankiraiterras.be


Bel ons indien u ook graag zo een mooi én kwalitatief terras wenst,

Rudi Geeraerts     Lieven Baeten
Zaakvoerder         Meestergast-Schrijnwerker

$show=home

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/referenties.html$type=three$h=210$m=0$c=12$p=1

$show=/p/terrassen.html$type=three$h=250$m=0$rm=0$sn=0$c=12$p=1

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/over-ons.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

diensten,1,faq,64,in de kijker,53,nieuws,34,nieuwsbrief,23,realisaties,1,referenties,43,terrassen,56,
ltr
item
De Terrasreiniger: Het terras vroeger en nu. Van dakterrassen in het Babylonische rijk tot nu
Het terras vroeger en nu. Van dakterrassen in het Babylonische rijk tot nu
https://1.bp.blogspot.com/-ght874-fEF8/Xq7X9OteoZI/AAAAAAAAAz8/dw-JGWRF7l8U-dIKp5WZWotZx-PkjxDiwCLcBGAsYHQ/s640/Leopoldplaats%2Ben%2BTienen%2B002.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-ght874-fEF8/Xq7X9OteoZI/AAAAAAAAAz8/dw-JGWRF7l8U-dIKp5WZWotZx-PkjxDiwCLcBGAsYHQ/s72-c/Leopoldplaats%2Ben%2BTienen%2B002.JPG
De Terrasreiniger
https://www.deterrasreiniger.be/2020/04/het-terras-vroeger-en-nu-van.html
https://www.deterrasreiniger.be/
https://www.deterrasreiniger.be/
https://www.deterrasreiniger.be/2020/04/het-terras-vroeger-en-nu-van.html
true
5360134023035317366
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy