$type=slider$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

Is een houten terras geschikt naast een zwembad?



Bij de aanleg van een eigen zwembad onderschat men vaak de impact die de afwerking ervan kan hebben op de gehele look van de tuin. Eén van de populairste opties blijft het gebruik van houten terrasplanken om een zwembad te omringen, vanwege hun brede toepasbaarheid. Hieronder worden dan ook de belangrijkste vragen omtrent een houten zwembadterras beantwoord.

Waarom is een terras naast mijn zwembad noodzakelijk?

Het allerbelangrijkste argument: het onderhoud van uw zwembad. Wanneer u of uw kinderen telkens het zwembad in- en uitspringen en daarbij meteen met hun voeten in het gras of zand belanden, zal uw zwembad binnen de kortste keren gevuld zijn met grassen en andere vuiligheid. Bovendien voelt dit ook voor niemand aangenaam aan de voeten.

Waarom is hout beter dan bijvoorbeeld tegels?

Stenen mogen dan wel een strakke look creëren, ze zijn in de meeste gevallen helemaal niet gepast voor een zwembadterras. Met name donkerdere tegels nemen erg veel hitte op van de zon, waardoor u algauw uw voetzolen verbrandt en niet even rustig naast het zwembad kan neerzitten. Bovendien worden zulke tegels in combinatie met water al snel spekglad en kunnen ze dus een gevaar vormen voor spelende kinderen en dergelijke. In tegenstelling tot wat men vaak denkt, kan u ook met de juiste houtsoort een strakke, moderne look bekomen, zonder te moeten inboeten aan comfort en veiligheid. Daarnaast is hout vaak makkelijker te bewerken dan tegels, waardoor u de planken makkelijk kan aanpassen aan de vorm van uw zwembad, zelfs een afgeronde vorm kan.

Is er bij hout dan geen gevaar voor gladheid?

Om gladheid te vermijden is het belangrijk om te kiezen voor terrasplanken die op een gepaste manier geconstrueerd werden. Kwaliteitsvol, kwartiers gezaagd hout is steeds de beste optie om naast een zwembad aan te leggen, omdat het veel minder glad wordt dan de meeste commerciële houtsoorten.

Welke houtsoort moet ik dan kiezen?

Indien u toch een authentieke houtsoort verkiest, is het erg van belang om voor een kwaliteitsvolle en duurzame soort te opteren. Vraag uw specialist naar onderhoudsvriendelijke terrasplanken die minimaal krimpen of uitzetten, noch vergrijzen indien u dit niet wenst. Bekende hoogwaardige houtsoorten voor zwembaden zijn bijvoorbeeld teak, ipé of padoek.

Er komt dus heus wat bij kijken wanneer u overweegt om een houten zwembadterras aan te leggen. Laat u echter niet afschrikken, maar wel bijstaan door een specialist als bankiraiterras.be. Wij informeren u met plezier over de vele mogelijkheden die een houten terras kan bieden voor een professionele, duurzame afwerking van uw zwembad.


Bel ons indien u ook graag zo een mooi én kwalitatief terras wenst,

Rudi Geeraerts     Lieven Baeten
Zaakvoerder         Meestergast-Schrijnwerker

$show=home

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/referenties.html$type=three$h=210$m=0$c=12$p=1

$show=/p/terrassen.html$type=three$h=250$m=0$rm=0$sn=0$c=12$p=1

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/over-ons.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

diensten,3,faq,64,in de kijker,54,nieuws,34,nieuwsbrief,23,realisaties,1,referenties,43,terrassen,56,
ltr
item
De Terrasreiniger: Is een houten terras geschikt naast een zwembad?
Is een houten terras geschikt naast een zwembad?
https://1.bp.blogspot.com/-a3LolO20xIM/Xq7n4eezGSI/AAAAAAAAA0g/Z1me0gMx-uAtmU2sW3mlY8CcFZoXuiocwCLcBGAsYHQ/s640/Brasschaat%2BPadoek%2Bzwembad%2B048.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-a3LolO20xIM/Xq7n4eezGSI/AAAAAAAAA0g/Z1me0gMx-uAtmU2sW3mlY8CcFZoXuiocwCLcBGAsYHQ/s72-c/Brasschaat%2BPadoek%2Bzwembad%2B048.jpg
De Terrasreiniger
https://www.deterrasreiniger.be/2020/04/is-een-houten-terras-geschikt-naast-een.html
https://www.deterrasreiniger.be/
https://www.deterrasreiniger.be/
https://www.deterrasreiniger.be/2020/04/is-een-houten-terras-geschikt-naast-een.html
true
5360134023035317366
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy